Sångens tid 

︎ Körkonsert
︎ 7 september 19.00, Öppet 17.00 - 23.00 
︎ 8 september 16.00, Öppet 14.00 - 20.00
︎︎︎Här hittar du BILJETTER och förköp middag

Konserten är ca 90 min utan paus.

FÖRKÖP MIDDAG

När du köper biljett till Sångens tid kan du välja + middag.  Lämna ett meddelande i biljettsystemt vilket middagsalternativ du vill ha, glöm ej att meddela eventuella allergier.
Middagen serveras lördag den 7/9 mellan kl 17.00 till 18.30 och söndag den 8/9 direkt efter föreställning , ca 17.30 till kl 19.00. (övrig servering öppen hela evenmanget)

Middagsalternativ:
1. Kåldolmar fyllda med svamp och grönsaker, serveras med västerbottenkräm och liten grönsallad.
2. Hamburgare på rödbeta, svarta bönor och quinoa, serveras med grönsaker och chilikräm på syrad chili.
Fullständig cafémeny finner du längre ned

PRAKTISKT
I september kan det vara lite svalare i våra scenrum, ta gärna med en extra tröja!
Sommarens utställning Den tunna skorpan - jorden, makten och konflikterna är öppen 2 timmar före och efter föreställningen. ︎︎︎ Här kan du läsa mer om den!

CAFÉ-MENY 
︎Bergslagsmackan:
Surdegsbröd med smörstekt svamp, timjan och hårdost från Bredsjö.
︎Äppelkaka med rosmarin- och kolasås, serveras med lättvispad creme fraiche.
︎Portvinsinlagda päron med mintchokladsås och grädde.
︎Kolasnitt med lingonsocker.
︎I baren serverar vi öl, vin, lättdrycker, kaffe och te.

FRÅGOR?
Har du frågor kring arrangemanget, biljetter och middagsbokning eller övrigt? Maila: info@stallbergsgruva.se eller ring 073-52 54 106 (varadagar mellan kl 10-14)

TILLGÄNGLIGHET
︎︎︎Här har vi samlat all information som rör tillgängligheten vid Ställbergs gruvaSara Parkman, Hampus Norén och Anna Möller  +  Hägerstens A Cappella under ledning av dirigent Kerstin Börjesson.

Genom Sångens tid gör Sara Parkman, Hampus Norén och Anna möller tillsammans med Kerstin Börjeson och Hägersten A Cappella ett helhetsverk som vilt och värdigt rör sig mellan skönhet och funktion, det urtida och samtida. Genom vallåtsmusiken, gregorianiken och nykomponerad musik vill konserten väva en textur där musiken rör sig mellan mystik och vardag, det upphöjda och det smutsiga. Musik där skönhet och funktion står tryggt bredvid varandra.

Genom allt låta dessa traditioner och uttryck mötas vill Sångens tid väva nya klanger där sången hjälper oss att möta det andliga och oförklarliga.


Sara Parkman

Sara Parkman är folkmusikern som ifrågasatt och omfamnat traditioner så ogenerat och genomtänkt att hon skapat sig ett eget musikaliskt universum – och med det blivit den samtida svenska folkmusikens stora affischnamn. Efter två hyllade soloalbum återvände Sara Parkman under 2022 med Eros Agape Philia – ett efterlängtat album med kroppen och kärleken i fokus och som möttes av översvallande recensioner och utsålda turnér i Sverige och Norden. Albumet blev Sara Parkmans breda genombrott och låg högst upp på Dagens nyheters albumtopplista i fem veckor och belönades med en Grammis för Årets folkmusik på Grammisgalan 2023.


Hampus Norén

Hampus Norén (f. 1983) är en kompositör, producent och musiker verksam i Stockholm. Han blandar arbetet med att producera skivor och att skriva musik för teaterföreställningar med att turnera som musiker. Hampus har sin bakgrund i gör-det-själv-scenen och sin formella utbildning inom den elektroakustiska musiken. Han skapar experimentellt och uppriktigt, alltid med höga ambitioner och många gånger med stor framgång. År 2023 blev han nominerad både the årets kompositör och årets producent vid Grammisgalan. Vid sidan av sin kreativa verksamhet är han en av de drivande krafterna bakom skivbolaget Supertraditional.

Anna Möller 

Anna Möller är folkmusiker, kompositör och violinist. Hon vill skapa musik som fritt rör sig över genrer och gränser och kärleken till folkmusiken använder hon som språngbräda för utflykter i andra världar. Hon är en flitig utforskare av musik från olika delar av världen och är idag en självklar del av den nyskapande och samtida folkmusikscenen, där hon med nyfikenhet och skaparlust ständigt dyker upp i nya konstellationer och sammanhang; Sara Parkman, Ebo Krdum, Ale Möller och Västanå Teater för att nämna några. Anna är utbildad på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och är en av de drivande krafterna bakom skivbolaget Supertraditional, inom vilket hon 2021 debuterade som producent med Ebo Krdums Grammis-prisade album Diversity.
www.annatovemoller.com

Hägersten A Cappella

En ung kammarkör som vuxit fram ur den omfattande körverksamheten i Uppenbarelsekyrkan i Hägersten, och fick sin nuvarande form 2019.

Kören har genom olika utmaningar varit i ständig utveckling. Hägersten A Cappella har deltagit i flera körtävlingar med stor framgång och ett flertal vinster, senast i Jurmala, Lettland (Internatioal Baltic Sea Choir Competition). Ensemblen är också en del av Stockholms kulturliv på många olika sätt och blivit inbjudna som konserterande gäster bl a i Lunds Internationella Körfestival. Under våren 2023 hördes kören i Sveriges Radio P2 med sin sommarkvällskonsert. SR valde att låta denna konsert bli Sveriges bidrag till EBUs stora körtävling Let the people sing och den 6 oktober är Hägersten A Cappella en av deltagande körer i den direktsända finalen som sänds över Europa. I januari kom också körens senaste CD där man i samarbete med folkmusikern Hans Kennemark sjunger två av hans kantater – Talita Koum och Kärlekens Sigill.

På hemmaplan i Uppenbarelsekyrkan har kören gestaltat sceniska konserter, samarbetat med externa musiker, framfört nyskriven musik men också botaniserat bland den tidiga musiken. Våren 2024 framför kören JS Bachs Matteuspassion. Det är en nyfiken kör med bred repertoar och samarbetet med Sara Parkman och Hampus Norén med projektet Sångens tid har ytterligare berikat körens konstnärliga uttryck.

Kerstin Börjeson

Körens dirigent, har drivit upp en välrenommerad musikverksamhet i Uppenbarelsekyrkan, Hägersten, med barn – och ungdomskörer i olika åldrar. Hon startade Hägerstens Kammarkör vars dirigent hon var under 25 år. Hon har erhållit priser från Stockholms stift (Ceciliapriset) och Sveriges Kyrkosångsförbund (ungdomskörledarpriset) för sin verksamhet. Hon har också haft ett långt engagemang i Föreningen Sveriges Körledare där hon deltog i styrelsearbetet under 16 år och 4 år som ordförande. Kerstin Börjeson invaldes 2022 som ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.Mark

Besöksadress
︎
Gruvvägen 5
714 92 Kopparberg

Instagram
︎
@stallbergsgruva

Facebook
︎
/stallbergs.gruva

Postadress
︎
Björksjön 64
712 91 Hällefors