Tillgänglighet


Gårdsytan består av gångar/vägar med packat grus och det går att röra sig mellan byggnaderna på dessa. Gångarna kan variera i jämnhet. Även gräsytor finns på området.

Lokaler

Våra publika lokaler ligger i anslutning till marknivå förutom gruvstugan som är en gammal kontors- och peronalbyggnad, där en trappa med 4 trappsteg leder upp till entrén. Trappen är kompletterad med en ramp i gallerduk. Rampen är ca 6m lång och höjdskillnad ca 60cm. Rampens bredd är 90cm och dörren in i byggnaden är 80cm.

Parkering

Parkeringsplatser finns dels ca 100m från vår foajé/entré. Färdtjänst eller bil kan köra ända fram till foajé/entrén för att släppa av eller hämta upp besökare. Det finns två parkeringar i direkt anslutning till foajé/entré. Markytan mellan parkeringsplatser och entré/byggnader är belagd med grus och kan vara ojämn.

Toalett

Mobil RWC finns tillgängligt på marknivå vid gårdsplanen under arrangemang, utställningar etc.

Publika event

Vid publika event såsom konserter, föreställningar, seminarium m.m. finns alltid publikvärdar tillgängliga. Hör av dig innan ditt besök om du har behov av en publikvärd till info@stallbergsgruva.se

Fällstolar finns att låna i foajén.

Medföljande personlig assistent eller ledsagare har fri entré, liksom personal i tjänst vid besök från skolor, boenden, fritidsgrupper och liknande.

Rullstol, hörselslingor eller hjälpmedel för att förstärka syn eller hörsel finns inte att tillgå.

Djur är ej tillåtna i lokalerna. Assistanshundar är välkomna.

Övrig information eller andra frågor om tillgänglighet? Hör gärna av dig till info@stallbergsgruva.se
eller ring 073 - 52 54 106.

Besöksadress
︎
Gruvvägen 5
714 92 Kopparberg

Instagram
︎
@stallbergsgruva

Facebook
︎
/stallbergs.gruva

Postadress
︎
Björksjön 64
712 91 Hällefors