Studio Supersju & Chamoon

︎ Konsert + vävkonst 
︎  18 juni 2022
︎ Ställbergs gruva


Schema: 
17.00
Ställberg gruva öppnar
17.30 - 19.00  Visning och samtal med Studio Supersju
19.30 Konsert Chamoon

Har du frågor kring arrangemanget:  info@stallbergrguva.se
eller ring 073 - 52 54 106
(vardagar 10-16).


En kväll vid gruvan med vävgruppen Studio Supersju och konsert med Chamoon!

Bland vävstolar i den gamla matsalen, sker samtal om vävarbetets historia och nutid och frågor ställs kring det nya konstverket som görs på plats till Ställbergs gruva. I foajén blir det konsert av musikern och kompositören Chamoon tillsammans med band.

Servering med dryck och matigt tilltugg under hela arrangemanget.

Studio Supersju bildades 2016 och består av sex stycken vävare: Arianna Funk, Siri Pettersson, Vega Määttä Siltberg, Mirjam Hemström, Ia Centerhall och Miriam Parkman. Tillsammans verkar de för väven i en ny tid.

Till Ställberg kommer nu Studio Supersju för andra sommaren i rad: förra årets förstudie ligger till grund för ett nytt, platsspecifikt och permanent vävt verk som ska tillverkas på plats. I den gamla matsalen kommer vävstolar ställas upp och tillfälligt förvandlas till ateljé, där besökare kan få en inblick i processen och tillverkningen. Gruppen inspireras av platsens historia och berättelser, samt estetiken där industriellt förfall blandas med nyrenoverade rum och dess tillhörande idéer och engagemang.

Gruppen blev 2018 års stipendiater av Cathrine von Hauswolffs stiftelse med motiveringen: “Om vi vill att kunskap om olika hantverk ska finnas kvar i Sverige, måste vi också värna om den. Studio Supersju gör en uråldrig vävtradition samtida och bidrar även därmed till att ge den en framtid.”

www.supersju.com

Barbara Chamoun är namnet på den fransk-libanesiska, Stockholmsbaserade artisten, låtskrivaren och producenten Chamoon. Hennes stil präglas av alternativ pop som med hjärtskärande körer och poetiska texter lyckas med konststycket att tolka mörker med en lekfullhet. Chamoons nya album Mother är ett trespråkigt album, något som Chamoon såg som en nödvändighet för att hon skulle kunna uttrycka sig autentiskt. Mycket på grund av hennes mammas franska bakgrund, en person som har en central roll på albumet.
Till konserten har Chamoon med sig Josef Ask på gitarr och Filip Magnusson på Fiol.

Lyssna på Chamoon här!

Välkomna! 


Mark

Besöksadress
︎
Gruvvägen 5
714 92 Kopparberg

Instagram
︎
@stallbergsgruva

Facebook
︎
/stallbergs.gruva

Postadress
︎
Björksjön 64
712 91 Hällefors