S T I L L A   F Ä R D︎ 28–31 juli 2021
︎ Start- och slutplats Ställbergs gruva
︎ Anmälan stängd


Upphovspersoner och ledare
Clara Bankefors och Linnéa Sundling

Producerat i samarbete med Ställbergs gruva
Med stöd av Viriditas Foundation.

Kontakt
info@stallbergsgruva.se

S T I L L A  F Ä R D  var ett deltagarbaserat verk, en sinnlig och lugn vandring och vistelse i skogen med tystnad, stillhet och gemenskap i fokus. Under tre dagar och nätter skapades utrymme för ett rum där vi tillsammans övade oss i konsten att vara tyst och lyssna, bli medvetna om de landskap vi vandrar i och igenom, den grupp vi är en del av, och utforskar vad som händer inom oss själva.

Clara Bankefors och Linnéa Sundling vidareutvecklade 2021 det deltagarbaserade performanceverket Stilla färd. Verket skapades ursprungligen sommaren 2019 vid Ställbergs Gruva tillsammans med Lucas Grind.

Verket ägde rum 28/7 - 31/7 och började och avslutades med en måltid vid Ställbergs gruva, där emellan rörde sig verket i skogarna vid Nittälvsdalen i Ljusnarsbergs kommun.

STILLA FÄRD sker helt utomhus och vi övernattar i skogen. Du behöver sovsäck, liggunderlag, varma kläder osv. Har du inte utrustning försöker vi hjälpa till med det.

Begränsat antal deltagare (ca 25 platser). För att ta del av verket behöver du göra en anmälan mellan den 3 juni och 20 juni. Där fyller du i ett kortfattat formulär (om fler en 25 personer anmäler sig kommer vi att lotta ut deltagarplatser).

Under vecka 25 kommer alla som fått en plats till verket bli kontaktade och får då mer information om verket och praktiska förutsättningar för att delta i det. Har du frågor redan nu? Maila: info@stallbergsgruva.se

Clara Bankefors
Clara är nyfiken på performativitet och varande utifrån olika praktiker,teorier, kontext och framställning. Med intention om något holistiskt, förenande och kontaktskapande, som inbegriper kontakt med naturen, beteendevetenskap/psykologi och performance, vävs frågor samman som utforskar hur frihet, trygghet och gemenskap ter sig. Genom erfarenhet med bl.a. Marina Abramovics performanceverk har hon arbetat med aspekter som tid, tystnad, varande och gränser i de olika durational performance hon gjort. Sedan 2011 har hon arbetat som dansare, koreograf, pedagog och producent i det samskapande dans och scenkonstkollektivet Arkeolog 8. Clara är utbildad dansare vid Balettakademien, Stockholm, beteendevetare vid Södertörns högskola och Naturguide vid Stensunds folkhögskola och rör sig gärna fritt mellan dessa områden.

clarahedvig@gmail.com
arkeolog8.se

Linnéa Sundling
Linnéa är utbildad danspedagog vid Dans och cirkushögskolan i Stockholm och har sedan 2010 arbetat som dansare, pedagog och koreograf i olika konstellationer och projekt inom dans- och scenkonstfältet. Som liten var skogen och myren hennes granne och främsta lekplats. Ronja Rövardotter var idolen, kanske mest för hennes orädda utforskande och självklara simtag i skogstjärnarna.
Linnéa är intresserad av mellanmänskliga möten, rörelse, kommunikation, relationen till naturen och kroppens förmåga att läka. Lyssnandet och varandet inspirerar. Hon har förutom dans, studerat psykologi och även utbildat sig till terapeut i Kraniosakral biodynamik.
Mark

Besöksadress
︎
Gruvvägen 5
714 92 Kopparberg

Instagram
︎
@stallbergsgruva

Facebook
︎
/stallbergs.gruva

Postadress
︎
Björksjön 64
712 91 Hällefors