Workshop i kreativt skrivande

︎Plats: Ställbergs gruva
︎Två heldagar, helgen 1-2 november
︎Vi bjuder på vegetarisk lunch och fika båda dagarna︎Anmäl dig till skriva@stallbergsgruva.se (platserna är begränsade – först till kvarn gäller!)

Har du frågor om workshopen? Skicka ett mail till skriva@stallbergsgruva.se

Workshopledare: Matilda Lilja
Koordinator: Anja Bergdahl

Workshopen arrangeras av
Ställbergs gruva och Non förlag
Med stöd av
Kulturrådet
Under läslovet arrangerar konstcentret Ställbergs gruva norr om Ställdalen en tvådagars kurs i kreativt skrivande för unga mellan 14 och 20 år. Under kursen kommer vi tillsammans att läsa andra författares texter, skriva eget och prata om hur olika genrer arbetar med text. Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet av att skriva!

Välkommen att anmäla dig!


Praktisk information:


︎ För dig mellan 16 och 20 år, med eller utan erfarenhet av att skriva.
︎ Två heldagar, helgen 1-2 november 2023 på plats på Ställbergs gruva, norr om Kopparberg.
︎ Kommer du med tåget eller bor i Kopparberg kan vi hämta upp med bil. Vi står för eventuell tågbiljett. Du är även välkommen att ta dig till gruvan på egen hand.
︎ Vi serverar vegetarisk lunch och fika under dagarna
︎ Platserna är begränsade – först till kvarn!
︎ Anmäl dig till skriva@stallbergsgruva.se 

Efter din anmälan tar vi kontakt med dig och bekräftar om du fått en plats. Vi kikar på tåg och eventuell hämtning och lämning om det behövs samt går igenom om du har några frågor eller funderingar kring workshopen. Schema för dagarna skickas ut i samband med ett bekräftelsemail.

Om workshopledaren:
Matilda Lilja är författare och skribent från nordvästra Stockholm. Hon har skrivit för tidskrifter som Flamman, Brand och Kritiker och var nyligen medredaktör till Manas senaste nummer med temat ”Bröd & Rosor”. Hon har studerat författarskolan vid Biskops-Arnös folkhögskola och undervisat i kollektivt skrivande vid Konsthall C. I dagsläget är hon bosatt i Malmö och studerar en master i litterär gestaltningen på Valand.
   Matildas skrivande rör sig i genrer som sci-fi och magisk realism, texterna utforskar vart gränsen mellan det verkliga och det mystiska börjar och slutar. Platsen texterna återkommer till är en förort utanför Stockholm, och skogen som omger den.Mark

Besöksadress
︎
Gruvvägen 5
714 92 Kopparberg

Instagram
︎
@stallbergsgruva

Facebook
︎
/stallbergs.gruva

Postadress
︎
Björksjön 64
712 91 Hällefors