Regional nätverksträff 17 maj︎ 17 maj 2023
︎ Ställbergs gruva
︎ Anmäl dig här!

︎ Bjud  in vänner och koillegor! PDF-inbjudan här.

Arrangörer
Ställbergs gruva (program)
Region Örebro. 

Praktisk info
Anmäl dig senast 10/5 till info@stallbergsgruva.se (kostnadsfritt). Ange om du har några kostallergier, om du behöver hämtning och lämning vid Ställdalens tågstation samt vilket fält du är verksam inom.

Tåg till och från Ställdalen
Meddela oss så ordnar vi med hämtning och lämning vid stationen. För hämtning och lämning gäller följande tåg:
Ankomst Ställdalen 09.06 
Avgång Ställdalen 16.53.

Frågor? Kontakta
eric@stallbergsgruva.se
073-5254106

Ställbergs gruva bjuder tillsammans med Region Örebro in till en regional nätverksträff 17 maj
- för verksammma inom litteratur respektive bild och form. 

Ställbergs gruva har under sina dryga 10 år som verksam plats och avsändare intresserat sig för ett tvärdisciplinärt konstnärligt arbete, där olika konstformer möts för att utforska existentiella, filosofiska och politiska frågor. Flera verk från gruvan har dokumentära inslag och använder sig av både bild- och form respektive poesi i sin konstnärliga gestaltning. Under träffen den 17 maj utgår vi i föreläsningar och en workshop från det tvärdisciplinära verket 2070 – en trilogi om landskapets tillstånd, ett installationsverk baserad på dokumentärt arbete, med utgångspunkt i brukskommunen Ljusnarsberg. Verket innehåller workshops, aktiviteter på gruvområdet, lyssningsstationer, porträtt och en samling av kartor.

Med detta verk som utgångspunkt utforskar vi mötet mellan ord och bild i metodik och process, hur man arbetar gemensamt och vad sådana synergier kan möjliggöra.

Varmt Välkommna! 

Om träffens medverkande:

Karin Linderoth, f. 1983, designer MFA, konstnär och konstproducent. Karin arbetar med konceptutveckling, identitetsbygge, projektledning och kommunikation. Karin är också universitetsadjunkt vid HDK - Valand, Göteborgs universitet och är en del av Ställberg gruva.

Jonas Gren, f. 1981, är författare och skribent. Han har tidigare givit ut en rad diktsamlingar, däribland Antropocen, Lantmäteriet och Dälden, där de blommar. 2022 kom hans första roman, Kromosomparken. Han skriver också om litteratur och klimatfrågor för bland annat Dagens Nyheter. Jonas är också en del av Ställberg gruva. 


Schema


09.30 -11.00 Kaffe och introduktion till dagen, presentation och situering av Ställbergs gruvas verksamhet. Rundvandring i gruvans lokaler samt visning av några tidigare verk.

11.00 - 12.00, Karin Linderoth och Jonas Gren om arbetet med 2070-trilogin och utställningsdelen Atlas, från slumrande materia till kommunen. Hur man kan arbeta interdisciplinärt utifrån ett form- och textperspektiv och hur man poetiskt och dokumentärt kan ta sig an en plats. Hur gestaltas den och vilket ansvar har en som konstnär i en sådan gestaltning?

Samtal om metodik, innehåll och form, vilka lärdomar och kunskaper upptäckte vi genom arbetet med 2070 - en trilogi om landskapets tillstånd.   

12.00 - 13.00 LUNCH (vegetarisk) 

13.00 -15.30 Gemensam workshop, Hur kan olika konstformer komplettera varandra i en konstnärlig gestaltning? Karin och Jonas leder en workshop där vi gemensamt utforskar hur bild och form respektive litteratur kan stå varandra till tjänst i konstnärligt arbete.

15.30 - 16.00 Avslutning och gemensamt samtal


Mark

Besöksadress
︎
Gruvvägen 5
714 92 Kopparberg

Instagram
︎
@stallbergsgruva

Facebook
︎
/stallbergs.gruva

Postadress
︎
Björksjön 64
712 91 Hällefors