Malin Elgán - Delar


︎ Dansverk
︎ 12-13 maj 2023
︎ Tid: 19:00 – ca 21:15 inkl paus
︎ Ställbergs gruva - Spelhuset
︎ Köp biljett här (OBS! mycket begränsat antal!)

Ställberg gruva öppnar och servering i foajén från kl 18.00. 

Koreografi Malin Elgán

Dans
Elise Brewer
Anton Hedevang
Lisa Schåman
Sigrid Sjöholm
Miranda Wallmon
Ella Östlund 

Filmfotograf Lars Siltberg

Ljud Jari Haapalainen och Daniel Söderberg

Ljus Tobias Hagström-Ståhl

Kostym Hanna Westerling

Producent Heta Asikainen

Med stöd av Kulturrådet

Platsproducent och kordination: Alexandra Tveit

Tack till Kungliga Svenska Balettskolan och Hanna Nygårds

OBS! Föreställningen filmas båda dagarna, publiken kommer inte att vara synlig i bild. 


Delar är en föreställning presenterad i ett antal akter, om tre till fyra, som filmas parallellt. Utgångspunkten är Malin Elgáns tidigare verk Läst till hälften.

Verket beskrevs såhär:
“Ett korsande mellan långt borta och nära, synligt och osynligt, ljus och mörker ger plats för det delade och samtidigt obestämda.”

“Det handlar om hur dans blir till och äger rum i relation till det gemensamma.”

Men medan Läst till hälften ägde rum utomhus tar sig Delar istället uttryck inomhus och därefter online. Verket kommer att ta form på olika platser, bland vilka Ställbergs gruva är den första.

(Publiken kommer inte att vara synlig i bild)


Om Malin Elgán:
Malin Elgán är koreograf och konstnär, baserad i Stockholm och internationellt verksam. Elgán intresserar sig för konsten bortom det genre-specifika och opererar genom diverse media, ämnen, rörelser och former; såsom radioprogrammet Prata lite, så kollar vi (2012), träföremål och orkestrars rörelser i Trästycket (2011), eller naturdokumentärer och folkdanser i Storyboard (2009), Formen sa: gör (2007) och Barnformen (2021). Elgán låter inte dansen begränsa sig till vissa rörelser och platser utan tar den istället ur sina gängse sammanhang för att möjliggöra nya betydelser.

Hennes verk har spelats på scener såsom MDT, Dansens Hus och Kulturhuset i Stockholm. Likaså har hennes verk visats i konstsammanhang bland annat på Moderna Museet, Nationalmuseum och Bonniers Konsthall i Stockholm samt på Göteborgs konsthall, Nasjonalmuseet och Kunstnernes Hus i Oslo, Poppositions i Bryssel, Ausland i Berlin liksom på Museum of Contemporary Art i Zagreb.

Senast var Malin Elgán aktuell med verket Läst till hälften (samproduktion MDT), i Picassoparken intill Moderna Museet, i Stockholm juni 2022. I januari 2023 visades hennes Barnformen på Moderna Museet Malmö.


Mark

Besöksadress
︎
Gruvvägen 5
714 92 Kopparberg

Instagram
︎
@stallbergsgruva

Facebook
︎
/stallbergs.gruva

Postadress
︎
Björksjön 64
712 91 Hällefors