L. T. Fisk︎ 1 juli
︎ Ställbergs gruva - foajén
︎ Konsert


Medverkande: L. T. Fisk

︎Konserten är en del av vårt kvällsprogram den 1 juli under konstrundan Kulturglimtar, mellan kl 18.00 - 23.00.

BILJETTER HITTAR DU HÄR

︎Här kan du läsa mer om hela vårt program under kulturglimtar 1-2 juli
 

Konsert med L. T. Fisk den 1 juli i Ställberg gruvas foajé, som en del av vårt kvällsprogram under konstrundan Kulturglimtar! 

27 år har projektet som heter L. T. Fisk levt. 1996 gavs ett löfte om att sången måste fortsätta – ett märkvärdigt löfte, från botten. Detta löfte vibrerar ännu: En sång som inte hörs finns ändå. En sång som inte hörs finns ändå. L. T. Fisk har gett ut fem skivor genom åren och man hittar dem här på Spotifysidan – I februari kom det ett 5:e fullängdsalbum ut på vinyl på Aska Ljud. Det heter Åsnemanifest:

Åsnemanifest är tyngd och nåd, mörker och perforerad natthimmel, hovar i våt lera och mjuk mossa, mullvadsgång, himlasprång.

Att göra sig orörlig i en tid då allt böra sig rörligt, föränderligt, lätt. Att stå kvar när resten av världen lämnar för annat.

Douglas Holmquist och L. T. Fisk har med Åsnemanifest skapat ett musikaliskt universum där mull och rymd är samma material.

Så blir knarriga pianotoner till bandeko och syntarpeggios; tramporgelandning blir grönskande mellotronröster eller distat hovskrap. Allt milt.

Allt tyst, viskande. En sång som inte hörs finns ändå. En sång för ingen och envar. "Vid slutet av varje förtvivlan betar en åsna."


Om L. T. Fisk och Åsnemanifestet i media: 

Sydsvenskan: Varför har L.T. Fisk fastnat för åsnan?  
Hymn: L.T. Fisk tog Åsnemanifestet till Babel
Recension Åsnemanifestet Hymn: Hymn 
HiFi&Musik Liturgisk sång i naturens kapell 


Och här är L. T. Fisks Instagramkanal


Mark

Besöksadress
︎
Gruvvägen 5
714 92 Kopparberg

Instagram
︎
@stallbergsgruva

Facebook
︎
/stallbergs.gruva

Postadress
︎
Björksjön 64
712 91 Hällefors