Öppet hus under Kulturglimtar


︎ 1 - 2 juli 2022
︎ Ställbergs gruva

Öppet
Lördag 11-23
Söndag 11-16
Servering båda dagarna från kl 11.00

Kvällsprogram lördag 1 juli 18.00-23.00
KÖP BILJETT HÄR!

Medverkande
Amina Hocine:  ātamōn - a life unit
Johan Forsman & Anders Paulin: Tibrosamlingen
L. T. Fisk

Utställning: Här är det evinnerliga flödet
Axel Danielsson, Maximilien Van Aertryck, Saga Gärde, Åsa Dybwad Norman, Frida Hållander och Theresa Traore Dahlberg och Ställbergs gruva / NON förlag. 

Läs mer om utställningen här!

Ljus: Anton Andersson
Ljud: Peter Widell

Kordination: Alexandra Tveit

Kök: Emelie Heinlo
Under konstrundan i Ljusnarsbergs kommun, Kulturglimtar, håller Ställbergs gruva öppet med servering, utställning och ett kvällsarrangemang på lördagen. Öppet hus (fri entré) lördag och söndag 11–16. OBS! Boka biljett till kvällsprogrammet här!

Kvällsprogram lördag 1 juli kl.18–23
Amina Hocine:
  ātamōn - a life unit (ljudkonst)
I ātamōn - a life unit, presenterar Amina en ny version av sin egenkonstruerade orgel där den dekonstrueras ut i rummet för en spatial upplevelse på scenen Spelhuset vid Ställbergs gruva. Publiken får under föreställningen gå omkring i rummet för att uppleva hur ljudet formas och förändras beroende på var i rummet man står. Läs mer om verket här!

Johan Forsman & Anders Paulin: Tibrosamlingen (scenkonst)
Varför vandrar de runt just precis i Tibro? Om de skulle få frågan skulle de nog hävda att den inte har något självklart svar.
Tibrosamlingen är en samling berättelser, artefakter, ljud och bilder, som på olika sätt kommit till oss genom att titta på världen via Tibro – det är en associativ och föga heltäckande resa genom modernitetens uppgång och upplösning, genom svensk möbelhistoria och den småskaliga industrialismens organisering, genom nedslag i övergången från nomadisk stenålder till jordbruk i Skaraborgsområdet, via stinsar, banvaktare, entreprenörer, lokala fotografer - fram till arbetet med stadens nya detaljplan. Läs mer om verket här!

L. T. Fisk (konsert)
27 år har projektet som heter L. T. Fisk levt. 1996 gavs ett löfte om att sången måste fortsätta – ett märkvärdigt löfte, från botten. Detta löfte vibrerar ännu: En sång som inte hörs finns ändå. En sång som inte hörs finns ändå. Läs mer om konserten och L. T. Fisk här!Mark

Besöksadress
︎
Gruvvägen 5
714 92 Kopparberg

Instagram
︎
@stallbergsgruva

Facebook
︎
/stallbergs.gruva

Postadress
︎
Björksjön 64
712 91 Hällefors