It Takes a Village


︎ 10/3 - 19/9 - 2021
︎ Accelerator Konsthall, Stockholm
︎ Biljetter


︎Medverkande: O (Linn Hilda Lamberg) och The non existent center (Eric Sjögren) 

Koncept: Linn Hilda Lamberg, Eric Sjögren.
Film: Tomas Rajnai, Gustav Ågerstrand.
Producent: Sofia Jonsson.
Regiassistent: Anton Österlund

It Takes a Village är ett samarbete mellan O, The non existent Center och Accelerator.Eric Sjögren (Ställbergs gruva/The non existent Center) gör tillsammans med Linn Hilda Lamberg (scenkonstkompaniet O) verket IT TAKES A VILLAGE som presenteras på Accelerator konsthall 2021 och är en del av samlingsutställningen Experimentalfältet.

O är ett nytt performancekompani som bildades genom sammanslagningen av performancegruppen Poste Restante och scenkonstduon Osynliga Teatern. Gemensamt för de båda grupperna och nu rådande inom O är att besökaren är huvudpersonen i deras verk. Efter att ha formulerat ett dilemma upprättar de en unik verksamhet som endast kan existera inom samtidskonstens ramar. I ett samarbete med The non existent Center presenteras O:s första verk nu på Accelerator.
It Takes a Village är ett processbaserat arbete som materialiseras och gradvis befolkas under utställningen. I verket undersöker O etiska och moraliska frågor kring hur kunskap uppfattas och kring mentalisering som subversiv kraft. I ljuset av ett politiskt klimat där landsbygd och stad ofta ställs i polaritet till varandra omformulerar de kompetenshierarkier och berör frågor kring förtroende. Inledningsvis presenteras en rumsinstallation av ett slags fragmentiserad bygdegård. Installationen förtätas över tid och slutligen gör ett byalag sig hemmastadda för att driva sin verksamhet från platsen.
I vår är de redo att möta besökare. Byalaget erbjuder ett personligt möte med sin odelade uppmärksamhet och rådgivning till den enskilde besökaren.

För mer information om utställningen och verket: https://acceleratorsu.art/utstallning/experimentalfaltet/

DN Recension
Expressen recension 

Mark

Besöksadress
︎
Gruvvägen 5
714 92 Kopparberg

Instagram
︎
@stallbergsgruva

Facebook
︎
/stallbergs.gruva

Postadress
︎
Björksjön 64
712 91 Hällefors