Foto: Petter Cohen

Funeral Folk︎ 17 juni 2023
︎ Ställbergs gruva

︎Konsert

EXTRA KONSERT KL 15.00. Biljetter finns ute via länken nedan. Vi öppnar kl 14.00 - servering och utställning. Medverkande:
Sara Parkman, Maria W Horn & Mats Erlandsson

Ljus: Anton Andersson
Ljud: Peter Widell

Support: Siri Anna Flensburg

Ställbergs gruva öppnar kl 18.00
 
19.00 Siri Anna Flensburg - Spelhuset

20.00 Funeral Folk - Scenrummet

Servering i foajén öppen under hela dagen och kvällen, mat, fika och dryck. 

 MENY

Tomatsoppa med sherry, körvel och palsternacka. Serveras med tomat- och parmesantarte.

Vegetarisk smörgåstårta med brynt smör, salviapesto och ärtkräm, toppad med tångcaviar och örter.

Vegansk paj med nässel- och potatisfyllning, toppas med creme fraiche/havre fraiche och örtpesto

Små kakor
Vaniljkaka med krämig hallonglasyr
Drömrulltårta


Bar med öl, vin, cava och goda alkoholfria alternativ! 
Funeral Folk är ett utforskande av dödens musikaliska fenomenologi. Sara Parkman är violinist, sångerska och tonsättare med fokus på svensk folkmusik. Maria W Horn är tonsättare och elektronmusiker som utforskar musikens inneboende spektrala egenskaper.

Funeral Folk är ursprungligen komponerad för Funeral av Mattias Lech och Lisen Ellard, en dansföreställning som utforskar sorgeprocesser och begravningsriter samt dess funktion i en avritualiserad och döende civilisation. Som en del av arbetet med föreställningen Funeral träffade gruppen den karelska gråterskan Pirkko Fihlman för att ta del av hantverket bakom lamentering - sorgesånger. Dessa har traditionellt använts för att kanalisera kollektiv och personlig sorg, samt sjungits vid begravningar för att vägleda den avlidne på sin sista resa.

Funeral Folk är ett musikaliskt möte mellan himmel och jord, där allt från sakrala sånger till hornlåtar, folkmelodier från Ångermanland, dronemusik och black metal får ta plats. Musiken framförs med en sällsam instrumentation bestående av synth och fiol, bas och vevlira, mellotroner och rostiga koskällor. För liveframförandet ansluter Mats Erlandsson på gitarr, sång och cittra.

Support: Siri Anna Flensburg 


Siri Anna Flensburg (f 1993) är sångerska verksam inom den samtida nordiska folkmusikscenen. Uppvuxen i Köpenhamn med en bakgrund inom den klassiska kör- och kyrkomusiken, låter hon traditionerna slå rot i varandra och nära marken, så nytt kan växa fram. Nyexaminerad från Kungliga Musikhögskolan hämtar hon inspiration från gamla koralböcker och arkivinspelningar och för traditionen vidare genom en värld av mörka syntar och röstmanipulation.Mark

Besöksadress
︎
Gruvvägen 5
714 92 Kopparberg

Instagram
︎
@stallbergsgruva

Facebook
︎
/stallbergs.gruva

Postadress
︎
Björksjön 64
712 91 Hällefors