Besök
Ställbergs gruvaPlatsen Ställbergs gruva är öppen, vanligen från maj till september, när det sker publika evenemang. Se aktuellt program för mer information. Övrigt tid är gruvområdet stängt. Besök på området när verksamheten är stängd sker på egen risk och vi uppmanar till försiktighet.
För frågor om besök kontakta info@stallbergsgruva.se
eller ring 072-722 31 22.

Välkomna!

Besöksadress

Gruvvägen 5
714 92 Kopparberg

Åk tåg

Åk tåg hit via Ställdalens station, som ligger 4 km söder om Ställbergs Gruva. Både Tåg i Bergslagen och Tågab kör till Ställdalen, SJ har biljetterna.
︎ www.sj.se


Buss i regionen

Regionala bussar körs av Länstrafiken och stannar i Ställberg på hållplats Bönhusbacken. Följ sedan skyltar till Ställbergs Gruvor från busshållplatsen.
︎ www.lanstrafiken.se


Samåkning

Det finns också ofta samåkningsinitiativ från olika håll i landet till våra evenemang. Skriv en förfrågan i aktuellt facebookevenemang!

Tillgänglighet


Gårdsytan består av gångar/vägar med packat grus och det går att röra sig mellan byggnaderna på dessa. Gångarna kan variera i jämnhet. Även gräsytor finns på området.

Lokaler

Våra publika lokaler ligger i anslutning till marknivå förutom gruvstugan som är en gammal kontors- och peronalbyggnad, där en trappa med 4 trappsteg leder upp till entrén. Trappen är kompletterad med en ramp i gallerduk. Rampen är ca 6m lång och höjdskillnad ca 60cm. Rampens bredd är 90cm och dörren in i byggnaden är 80cm.

Parkering

Parkeringsplatser finns dels ca 100m från vår foajé/entré. Färdtjänst eller bil kan köra ända fram till foajé/entrén för att släppa av eller hämta upp besökare. Det finns två parkeringar i direkt anslutning till foajé/entré. Markytan mellan parkeringsplatser och entré/byggnader är belagd med grus och kan vara ojämn.

Toalett

Mobil RWC finns tillgängligt på marknivå vid gårdsplanen under arrangemang, utställningar etc.

Publika event

Vid publika event såsom konserter, föreställningar, seminarium m.m. finns alltid publikvärdar tillgängliga. Hör av dig innan ditt besök om du har behov av en publikvärd.

Fällstolar finns att låna i foajén.

Medföljande personlig assistent eller ledsagare har fri entré, liksom personal i tjänst vid besök från skolor, boenden, fritidsgrupper och liknande.

Rullstol, hörselslingor eller hjälpmedel för att förstärka syn eller hörsel finns inte att låna.

Djur är ej tillåtna i lokalerna. Assistanshundar är välkomna.

Övrig information eller andra frågor om tillgänglighet? Hör gärna av dig till info@stallbergsgruva.se
eller ring 072-722 31 21.

Besöksadress
︎
Gruvvägen 5
714 92 Kopparberg

Instagram
︎
@stallbergsgruva

Facebook
︎
/stallbergs.gruva

Postadress
︎
Björksjön 64
712 91 Hällefors