Berättarkväll: Arbete och fritid


Berättarkväll, konsert och poesi
Ställbergs Gruva
25/7 2017

Medverkande

Konsert
Iiris Viljanen

Poesi & workshop
Amer Sarsour

Värdar & arrangörer
Jonas Gren
Sara Parkman

Berättare
Christer Lindström
Thyra Lundell
Stephanie Stjärnlöv
Ingela Bornström
Lisa Karlsson
och spontana berättare

Producenter
Carl-Oscar Sjögren
Eric Sjögren


Ställbergs gruva öppnade portarna för det talade ordet.

Livshistorier, skrönor, dikter och visor blandades när inbjudna musiker, poeter och berättare från Ljusnarsberg med omnejd delade med sig av sina berättelser vid Ställbergs gruva.
– Det muntliga berättandet fyller så många roller i våra liv, men ändå är det sällan vi sitter ner och verkligen lyssnar på varandras historier. Nu slår vi ett slag för berättartraditionen, säger Jonas Gren, poet och en av arrangörerna.

Temat för kvällen var arbete och fritid. Bland annat hördes berättelser från Christer Lindström och Thyra Lundell, som båda växte upp i Ställberg, en ort där gruvan, den stora arbetsgivaren, lades ner 1977.

Ingela Bornström från Östra kumlan berättade skrönor från gruvepoken.Stephanie Stjärnlöv från Ställberg pratade om livet som ung vuxen idag.
– Min berättelse rör sig från gruvbygden till staden, från barndomen till vuxenlivet. Vem är jag i det hela? sade Stephanie Stjärnlöv.

Med fanns också den prisbelönte poeten och spoken word-artisten Amer Sarsour, som läste nyskrivna texter på temat. Amer höll även i en workshop i skrivande på SFI i Kopparberg med stöd av ABF. Musikern och låtskrivaren Iiris Viljanen, uppvuxen i Korsås i Finland, avslutade kvällen med en konsert med låtar från det kritikerrosade debutalbumet Mercedes, från  2016. http://www.iirisviljanen.com/

Mark

Besöksadress
︎
Gruvvägen 5
714 92 Kopparberg

Instagram
︎
@stallbergsgruva

Facebook
︎
/stallbergs.gruva

Postadress
︎
Björksjön 64
712 91 Hällefors