Arrangemanget

Konsert, dans, poesi
Ställbergs gruva
10-11 juli (utsålt)
2020

Medverkande
Sara Parkman, Deerest, Maria W Horn, Mats Erlandsson, Sanna Samuelsson, Materialresidenset, Anja Bergdahl, Veine Bartos, Sebastian Dahlqvist, Eric Sjögren, Carl Oscar Sjögren, Lisen Ellard, Kristin Bergman m.fl.

Produktion
Eric Sjögren, Carl Oscar Sjögren

En del av Ställbergsresidenset 2020


I längtan och med glädje bjöd vi in till ett litet arrangemang den 10 och 11 juli vid Ställbergs gruva. Arrangemanget var en blandning av verk som redan fanns och verk som tog form under residensarbetet under sommaren.

Program:  
--> 18.00 - 20.00 (drop-in):
- Visning och reflektion kring pågående renoveringar av kontor, scenrum och studios.
- Provvandring av den nya rundan i landskapet med installationer av Materialresidenset.
- Samtal om Bolidens prospekteringplaner i Ljusnarsberg kommun.
- Residensdeltagaren Sebastian Dahlqvist berättar om arbetet med Seaweedsbladet, en områdestidning i Malmö.  

--> 20.00 - 22.00: konserter, dans och läsning i Spelhuset av Sara Parkman, Deerest, Maria W Horn, Mats Erlandsson, Sanna Samuelsson, Lisen Ellard.

Platsen Ställbergs gruva var inte sig lik denna sommar och pandemin gjorde att vi, likt de flesta platser, behövde göra omsorgsfulla val för att hjälpa varandra genom den här prövningen. Ställbergs gruva har behövt ställa in och skjuta fram det tänkta programmet för sommaren 2020 och istället ägnar vi tiden åt omfattande renovering av våra lokaler; röjer sly, sår i ny jord, planerar och organiserar oss för det som är och den tid som kommer.

Det vi inte ställde in var residensprogrammet.
Under sommaren 2020 var ett 20-tal konstnärer, musiker, formgivare, författare, tonsättare, koreografer med flera på plats för att arbeta praktiskt och teoretiskt, individuellt och gemensamt. Under kvällarna presenterades några av de arbeten som pågick i juli. 

Mark

Adress
︎
Gruvvägen 5, 714 92 Kopparberg

Instagram
︎
@stallbergsgruva

Facebook
︎
/stallbergs.gruva