Alma Söderberg - New old︎ 29 juni
︎ Scenkonst
︎ 18.00 - 22.00
︎ Del av kvällsprogrammet den 29 juni, Tillställning / Kulturglimtar
︎︎︎ Biljetter, meny och övriga info till kvällsprogrammet hittar du här!


Medverkande 
Alma Söderberg

Övriga medverkande kvällsprogram
Konsert - Shida Shahabi
Poesi och uppläsningar av Nioosha Shams, David Väyrynen, Erik Lindman Mata och Merima Dizdarević


Alma Söderberg är en koreograf och performer som arbetar med musik och dans. Hon använder sin röst och kropp för att spela rummet som om det vore ett instrument. Hennes pågående research handlar om hur vi lyssnar när vi betraktar; relationen mellan örat och ögat. Hon har baserat hennes praktik på ett antal soloframträdanden där hon utvecklat ett idiorytmiskt sätt att skapa. I de två pågående musikprojekten wowawiwa och John the Houseband har hon arbetat tillsammans med de andra konstnärerna Anja Muller, Dennis Deter, Hendrik Willekens, Roger Sala Reyner och Melkorka Sigridur Magnusdottir. I alla hennes verk samarbetar hon nära med ljudkonstnären Hendrik Willekens. Alma Söderberg har vunnit Thaliapriset och blivit tilldelad Birgit Cullbergstipendiet.

www.almasoderberg.se


Till Ställberg kommer Alma och framför sitt verk New Old.

New Old är en soloföreställning som går tillbaka till ursprunget av Alma Söderbergs praktik – att sitta på en stol och tänka genom rytm, röst och rörelse. En praktik där man lyssnar på ljud som syntetiseras, bildar ord med hjälp av hand- och kroppsgester, skapar tankar som utvecklas till ljud igen, blir till musik, blir till dans, blir till tankar som återigen blir till dans.

New Old är ganska personlig. På gränsen, om inte redan långt över gränsen, till privat. Den slingrar sig mellan ämnen som rädslan för att kissa på sig, vulvans munliknande karaktär och det fenomenologiskt fascinerande i att vara två personer samtidigt för en stund – samt skillnaden i musikalitet hos ordet för fitta på olika språk och konsekvenserna av detta.

Detta tänkande rör sig in och ut ur inre och yttre rum, skjuter genom taket med vektorer av höga väsande ljud och landar i melodiska fraser som svävar över publikens huvuden.
Mark

Besöksadress
︎
Gruvvägen 5
714 92 Kopparberg

Instagram
︎
@stallbergsgruva

Facebook
︎
/stallbergs.gruva

Postadress
︎
Björksjön 64
712 91 Hällefors