29/6 Vernissage med akcg(anna kindgren och carina gunnars), Anders Paulin och Johan Forsman och Anja Örn.

23.07.2019

29/6 Vernissage 14.00 och konsert 20.00 med Slowgold – Amanda Werne solo

 

Hydrosfären ~ enligt akcg

akcg(anna kindgren och carina gunnars), installation 2019

Vi befinner oss på en mental punkt vid Nordpolen. Härifrån kan vi se ut över en värld med smältande isar, öppnade farleder, nya oljefält. Konfliktlinjer. En kartografi under alltmer spänd förhandling.

I samspråk med andra försöker vi förstå de länkar som knyter samman syd och nord. Vatten, olja och finansiellt kapital. Ett steg ut ur dimman.

Vad är det vi ser? Hur framkallas en förskjutning av fastlåsta positioner, förförståelser och uppfattningar, där gränslösa ekologier, habitat synliggörs framför nationella markkonflikter. Hur ser dagens kolonialism ut? Hur tydliggör vi den spruckna spegelns reflektioner? En bild.

Three White Soldiers

Anders Paulin och Johan Forsman, installation 2019

Three White Soldiers består av material och berättelser, samlade av Johan Forsman och Anders Paulin, under ett antal pilgrimsvandringar genom den samtida ekonomins materiella och virtuella landskap.

Resan började 2014 på Wall Street, NY, och i de serverhallar där robotiserade handlare opererar på aktiemarknaden i hastigheter som utmanar våra begrepp om tid och rum. Genom att följa direktiv som Anders och Johan får av shamaner i Kalifornien och Kiruna kommer de under de följande åren att göra ett antal resor och vandringar mot olika mål: De besöker bl.a världens största Bitcoin-gruva och vandrar längs Vittangi-floden på jakt efter magiska föremål.

Till minnet av en älv

Anja Örn, video & skulptur 2018

“Jag lever bredvid en av de förut mäktigaste av älvar. En älv med svindlande mängder vatten som forsat fram genom landskapet, Lule älv. Nu är den helt stilla och alldeles alldeles tyst. Det som innan var forsar och fall är nu kraftverk, dammar och vattenmagasin. Jag undrar hur det känns att stänga av ett vattenfall, att tysta en fors?

Slowgold – Amanda Werne solo

Amanda skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. 2019 vann hon en grammis för årets Singer/Songwriter.

Köp biljetter här

14.00 – 16.00 Vernissage och konstnärssamtal
19.00 Mat av Kristin Bergman
20.00 Konsert
21.00 Fest!

Arrangemanget är en del av kulturrundan Kulturglimtar i Ljusnarbergs kommun.
Öppet 29 – 30/6 11.00 – 17.00