the non existent center

Skidtur till Hjortebärsmossens stuga 24 mars!

03.04.2019

Genom Djupdalshöjdens snöklädda höjder färdas vi tillsammans i vårvintern till Hjortebärsmossen timmerstuga med eldstad för att fika, umgås och gå på tur i omgivningen.

Till stugan är det ca 5 km färd genom ospårat kuperat landskap. Väl framme, bjuder vi på kaffe och krabbelurer. Ta med egen utrustning och matsäck om du behöver extra. I stugan finns kamin och utanför eldstad och utedass.

Samåkning från Ställbergs gruva för de som vill 10.00 till samlingsplatsen Stora Kumlans folkets hus, där vi samlas 10.45. Återfärd till folkets hus sker individuellt eller gemensamt innan solen gått ner.

Anmälan och info: 072-722 31 22 eller eric@stallbergsgruva.se

Behöver du hjälp med transport, logi, utrustning och valla? Kontakta oss så ser vi om det går att hjälpa till!  

Om naturreservatet:  

Djupdalshöjden är en av länets högsta punkter och kallas ibland för ”Örebro läns tak”. Skogen är präglad av ett kargt klimat och långa, snörika vintrar. Vresiga träd med toppar brutna av snö bidrar till områdets vilda karaktär. I denna vildmark hörs sällan annat än vindens sus i träden. Med lite tur kan man få se spår av både varg, björn och lodjur.

Läs mer https://www.lansstyrelsen.se/orebro/besok-och-upptack/naturreservat/djupdalshojden.html

Säsongsöppning 25 maj!

Från snö och is till strömmande vatten

Från Djupdalshöjdens myrar och tjärnar, porlar smältvattnet ned i bäckar till Nittälvens dalgång, en av de få outbyggda älvarna i Sverige. Den 25 maj bjuder Ställbergs gruva in till säsongsöppning med vandring längst Nittälvens myr och deltalandskap med ett dagsprogram som innehåller konsert av Anna Möller, visning av konstnären Anja Örns film “Till minnet av en älv” och samtal om vatten, kraft och älvens olika betydelser. Mer info kommer snart!