ställbergs gruva

26/5 Vandring till Djuptjärnen.

22.05.2018

Den 26 maj 2018 börjar programmet vid Ställbergs gruva med en vandring längs kyrkstigen till Djuptjärnen. Där lyssnar vi till musik av Xenia Kriisin och Sara Parkman. Runt elden serveras kolbullar medan vi lyssnar till berättelser om vandringar i Ljusnarsberg med omnejd.

Dagen avslutas med släpp och presentation av sommarens program som bl.a. innehåller konstutställningar av IC-98 och Johanna Arvidsson, uruppförande av körverk vid Ställbergs gruva. Programmet avslutas med 3-dagars arrangemanget “Att återta det levande” som sätter samtidens stora frågor i fokus, genom samtal, musik, poesi, politisk diskussion, konst och stillhet. Vilka frågor väcker dagens värld, vilka nya kunskaper behövs? Hur ser kartorna ut för en ansvarsfull fördelning av jordens resurser i Antropocen?

Vandringen startar kl 15.00 den 26 maj vid Ställbergs Gruva och vi går gemensamt till Djuptjärnen. Kl 19.30 är vi åter vid Ställbergs Gruva.
Anmälan till: biljett@stallbergsgruva.se eller 0727 22 31 22
Entré: valfri donation

Vandringen är ca 5 km t&r med fast underlag på stig och grusväg. För mer tillgänglighets information kontakta gärna oss.
info@stallbergsgruva.se eller 0727 22 31 22

Hoppas att du har vägarna förbi, välkommen!