Ställbergs gruva söker körsångare till vår sommarkör!

09.05.2018

STÄLLBERGS GRUVA SÖKER KÖRSÅNGARE TILL VÅR SOMMARKÖR!

-<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>-

Ställbergs gruva ska i sommar göra ett körverk där nyskriven musik ska besjunga Ställberg på olika vis. Musiken ska skrivas av Sara Parkman och Xenia Kriisin, som varit vid gruvan under flera somrar och sjungit och musicerat!

Vi söker nu en kör beståendes av sångare från bygden som tillsammans med musiker och sångare från resten av landet gemensamt ska framföra detta nya körverk. Och vi vill ha med dig! Du behöver inte ha sjungit i kör förut men du ska såklart vara nyfiken på sång och vilja utforska sång i grupp. Du behöver inte kunna vara notkunnig, utan vi kommer arbeta med inlärning på gehör. Improvisation och stämsång kommer att förekomma, men detta gör vi på ett roligt och tryggt vis.

-<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>-

Datum: 17-18 juli Uppstart, workshop och sång
30 juli – 4 augusti repetition och konsert
Var: Ställbergs Gruva, Ljusnarsberg
Vad: Repetition (tillsammans med musiker) under vecka 31 (30 juli till 4 augusti). Mer detaljerat schema kommer längre fram)
Konserter: 3 & 4 augusti kvällstid

-<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>-

Anmäl dig genom att maila namn och nummer, eller hör av dig om du har några frågot till Sara Parkman genom
ego.sum.sara@gmail.com

Mat och fika under tiden ni är på plats står vi för.

-<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>–<>-
Sara Parkman är folkmusiker och kompositör och har bland annat skrivit musik för Riksteaterns körverk Sång till välfärden och till tidigare produktioner vid Ställbergs gruva. Xenia Kriisin är improvisationsmusiker och kompositör som med sina båda album jobbat med kör i olika former.