ställbergs gruva

Ställbergs gruva öppnar med vernissage och konsert 2 juli!

01.07.2016

Utställningen “Från slummrande materia till kommunen” 11 -17.00

Poesi av Jonas Gren   //    Konsert med Aina Myrstener

Kl. 15 invigningstal med bubbel.

Kl. 11 – 17 Sovringsverket:
Sovringsverket är en klinik där besökare får möjlighet att spendera tid i och fördjupa frågor genom att delta i Mottagningen Svaret eller Frågesalen. I Mottagningen Svaret ställer besökaren en egen fråga, medan i Frågesalen behandlas just nu specifikt frågan: Vad är värt något?
Med danskonstnärerna Alexandra Wingate, Ina Dokmo och Lena Kimming.
För mer info och tidsbokning: www.stallbergsgruva.se


Kvällsöppet kl. 19 – 24:

Mat & utställningen öppen.

20.30  – Jonas Gren läser ur sin nya bok Antropocen, utgiven på 10-tal.  Jonas har gett ut två egna diktsamlingar, Lantmäteriet (10-tal, 2014) och Överallt ska jag vara i centrum (med Non förlag, 2015). Han har varit med i arbetet vid Ställbergs gruva sedan starten.

21.00  – Konsert: Aina Myrstener. Aina spelar minimalistisk och repetitiv cellomusik. Den 10 juni i år släpptes Ainas andra skiva, Cellomusik II, på Flora och Fauna. Detta är hennes andra album i en serie om tre. Den första skivan släpptes för två år sen och Aina fick ta emot en rad olika priser och stipendier. Lyssna på Aina: https://www.youtube.com/watch?v=FgNvCDLKc2w

Ställbergs gruva